maandag 4 juni 2012

thema Beroepen


dokter Wesley
Deze komende weken werken we aan het onderwerp Beroepen. Wat doet papa en mama voor werk, en wat wil jij later worden? We zijn  daarom op bezoek geweest op de Praktijschool. De leerlingen daar leren beroepen zoals kok, tuinman, winkelbediende of timmerman. Overal mochten we aan meedoen en kregen we uitleg en hulp van de leerlingen van de Praktijkschool. Dat was interessant en de Praktijkschool had een leuk programma voor ons in elkaar gezet, met ook lekkere hapjes en drankjes. Wilt u nog meer foto's bekijken  van dit bezoek ,ga dan naar de site van deze school :  
http://www.praktijkschoolwf.nl/index.php?id=2286

welkom en uitleg in de aula


de chefkok heeft gebak voor ons

zelf plantjes potten

timmerles van een timmervrouw

kadootjes inpakken, hoe doe je dat?
In de klas zijn we ook aan het werk over Beroepen. De kinderen hebben zelf een beroepenwinkel gemaakt, waar je kleding kan huren van een beroep. De kleding moest eerst worden uitgezocht, een winkelruimte bouwen, de beroepen werden op een lijst geschreven en ook de naam van de winkel werd zelf geschreven. Kassa ,telefoons en schrijmateriaal erbij en de winkel kon worden geopend.  


amelia maakt de winkelnaam

manon vraagt in de winkel of ze een politepak kan lenen

In de computerhoek hebben we software van Bas dat gaat over beroepen. Leuke verhalen en informatieve spelletjes over de tandarts, dierenwinkel, ziekenhuis en de schilder.

Colleen en Youp werken aandachtig op de computer

Aan de plaktafel maakten alle kinderen van groep 2 een beroepenboekje. Uit tijdschriften zochten ze een plaatje dat bij een beroep hoort. Zelf schreven ze dan het woord van dat beroep erbij.


plaatjes zoeken over een beroep

Er zijn ook ouders die in de klas komen vertellen over hun beroep. Jojanneke, moeder van Stan, is audicien
en vertelde over haar werk, de kinderen vonden het heel interessant. Zij had ook boeken en echt materiaal   meegenomen om te laten zien. De komende tijd zullen er nog meer ouders over hun beroep komen vertellen in de klas. Geweldig, bedankt alvast voor jullie inzet!

Jojanneke vertelet over haar beroep.
Emma leest ons voor uit haar boek.
Tot slot leest Emma zelf voor uit haar boek. Ze kan al lezen en is daar trots op! Want als je later een beroep wil gaan leren, moet je eerst goed kunnen lezen!!
                                                  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten