dinsdag 12 juni 2012

de politie is je beste kameraad..

Maandagochtend 11 juni kwam er een echte politieagent in de kleutergroepen langs. Niet om een bekeuring uit te delen , maar om over zijn beroep te vertellen. Het was doodstil toen de agent het lokaal binnen kwam. Dat maakt wel indruk zo'n heus uniform en een mooie politiepet!

wie wil wat vragen aan de agent??


uitleg over de handboeien
Maar al gauw bleek dat het een hele lieve agent was die alles vertelde over wat hij mee had genomen. Op de vraag of hij ook een pistool mee had volgde een kleine teleurstelling. Maar de agent legde de kinderen heel goed uit waarom hij dat niet zomaar mag meenemen, en toen begreep iedereen dat ook wel!

voel eens hoe hard het kogelvrije vest is
We mochten de agent een harde tik geven op zijn kogelvrije vest om te voelen hoe hard die was. Normaal mag dat natuurlijk niet, maar voor deze ene keer wel!!! Ook mochten we de knuppel vasthouden, en zagen we de pepperspray.

echte politiespullen
De portofoon werkte echt en hoorden we de politie in Amsterdam praatten met elkaar. Manon werd in de handboeien geslagen, maar gelukkig kon ze zichzelf bevrijden omdat handboeien niet voor kinderhandjes zijn gemaakt! Wesley vond dat de agent een lekker geurtje op had! We zongen als dank een echt politielied en mocht iedereen de politieagent een hand geven.

tatu tatu daar komt de politie aan
tatu tatu hoor je de sirene gaan
alle mensen aan de kant
want er is iets aan de hand

dag agent

bedankt, ik word ook politie als ik  later groot ben
De behaalde zwemdiploma's A en B werden trots aan de agent geshowd, want als je agent wil worden later dan moet je wel je zwemdiploma's halen om mensen te kunnen redden!! Bedankt politieagent voor deze leerzame uitleg van uw beroep!!!

kijk politie, ik heb mijn zwemdiploma!!!!!Geen opmerkingen:

Een reactie posten