vrijdag 29 april 2011

David naar Noorwegen en wij hebben een volkstuin

Vandaag nam ons klasgenootje David afscheid van de Hussel. Hij gaat met zijn moeder en zus Sascha wonen in het Noorwegen. We gaan hem vast erg missen! Hij was een vriendje van ons allemaal!! We wensen hem een prachtig leven toe in Noorwegen en hopen dat hij zo af en toe nog eens op onze site kijkt hoe het met ons gaat. Als je David eens een mail wil sturen is hier zijn emailadres: Davidvriend@gmail.com De kinderen hebben een schilderij voor zijn nieuwe kamer gemaakt. Iedereen mocht David schilderen op het doek. Voor Eshter maakten de kleuters paddestoelen met witten stippen, want daar houd zij zo van! David kreeg namens de hele klas en van de juffen een prentenboek over Nederland : De koe die in het water viel. Een prachtig verhaal met mooie hollandse prenten. Ook kreeg hij een oranje schaatsmuts en bijbehorende wanten. Zo vergeet hij ons vast niet. David trakteerde iedereen op een potje aarde met Vergeet-me-nietjes-zaadjes. Nu vergeten we hem ook zeker niet!! Dag lieve David!! Het ga jullie goed daar!

Het tuintje in onze klas werd te klein voor de plantjes, en daarom hebben we nu een echte volkstuin op onze speelplaats. De Praktijkschool leerlingen hielpen ons met het maken van de tuin en we hebben alles over gezet in de volle grond. Het weer is wel erg droog ,dus we hopen maar dat de plantjes het overleven. Er is ook nog wat bijgezaaid, dus zo af en toe maar water geven en aanharken.
Het thema "Alles groeit" is hiermee mooi afgesloten en na de meivakantie starten we een volgend thema waar de hele Hussel aan werkt Flora en Fauna: "de Dieren" om ons heen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten