dinsdag 10 mei 2011

wat een beestjes om ons heen...

Na de meivakantie zijn we begonnen met het thema Dieren. Met de kleuters gaan we kijken welke dieren er om ons heen leven. En dat zijn er heel wat!!
We gingen eerst op stap op de speelplaats en rond de school. In de ochtend regende het ,en er waren alleen wat slakken die we konden ontdekken. In de middag was het weer droog en scheen de zon! Dus gingen we op zoek, gewapend met vergrootglas, bakjes en schepjes om nu meer beestjes te ontdekken. En wat een geluk. Niet alleen slakken kropen rond ,maar ook mieren, rupsen, kikkers en heel veel lieveheersbeestjes. Daniel ontdekte tussen blaadjes de kleine rupsjes. Hij durfde ook een kikker op te pakken ,maar die hebben we maar in de buurt van de sloot afgezet. Op de hand van juf liep een klein lieveheersbeestje. We namen alle kriebelbeestjes mee naar binnen en we bekeken de "vangst". Alles werd in een terrarium gedaan zodat we ze nu in de klas elke dag in de gaten kunnen houden. Natuurlijk deden we er ook wat takjes en blaadjes erbij.
De kinderen hebben ook rekenwerk gedaan met......... lieveheersbeestjes!!
Dat was een interessante start van ons dierenthema! Volgende keer meer over de dieren die we gaan ontdekken en bespreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten