vrijdag 10 februari 2012

Elfstempeltocht giet wel oan!!!!

Welke school heeft er nu een eigen ijsbaan naast de deur? Ja, dat is de Hussel!!! Dankzij de winterse vrieskou en de hulp van vele ouders is er een heuse schaatsbaan op onze sloot verschenen. Daar is door de hele Hussel ook goed gebruik van gemaakt. Ook de onderbouw ging op de mooie zonnige vrijdagmiddag naar de ijsbaan. Want ook al ging de echte Elfstedentocht net niet door, onze Elfstempeltocht giet oan!!!! Met hulp van ouders, zussen, opa's en oma's werden eerst op het ijs de schaatsen ondergebonden, de juffen gingen naar hun stempelpost en onze Elfstempeltocht kon beginnen. Het was echt een schattig gezicht hoe die kleine sportmensjes dapper op en neer schaatsten, renden, glijdend of zittend op de slee, van stempelpost naar stempelpost gingen om de nodige ELF stempels op te halen! Want als je kaart vol was, kreeg je een echte medaille. Wat een doorzetters zaten erbij, en sommigen zijn ware schaatstalenten!
Zo mooi om te zien hoe kinderen met de handjes op de rug al schaatsend steeds maar weer door gingen. Je kreeg er kippenvel van.............en dat kwam niet alleen door de kou.
Lopend, glijdend of zittend op de slee, alles was goed: als je stempelkaart maar vol kwam!
Maar aangemoedigd door het publiek en geholpen door iedereen die in je buurt stond lukte het! Allemaal hebben ze de finish gehaald en ook nog binnen de tijd.
En dan lekker naar binnen...........de chocomelk stond al te dampen in de klas. Met dikke rode wangen en de koude handjes om de beker genoten we van de warme drank. Met een lekker koekje nog even napraten over onze tocht der tochten. En toen kreeg iedereen natuurlijk de felbegeerde medaille omgehangen ,want het is toch een hele prestatie, bijna drie kwartier op het ijs in de kou met steeds maar vallen en weer opstaan!! Het was echt buitengewoon...........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten