maandag 13 december 2010

SinterKerst in de klas


De laatste week rond Sinterklaas was heel smakelijk. We hebben pepernoten gebakken en op gegeten natuurlijk!! Ook hebben we gerekend met pepernoten. In alle zakken moesten het juiste aantal pepernoten zitten , in kleine groepjes werd er druk overlegd en geteld. En als juf had gezien dat het goed was, dan mochten ze samen de pepernoten opeten! Gelukkig hadden ze het allemaal goed gedaan samen, dus dat werd smullen.

Sint was nog maar net weg met de stoomboot of de kerstboom stond al in de klas. Het is wel snel, maar de periode dat we over Kerst kunnen werken is vrij kort. Dus zo snel mogelijk maar aan de slag. Lekker de kaarsjes aan en rustige kerstmuziek is ook gezellig. De kerstmannen Daphne en Faisal liepen ook al rond in de klas! We werkten over lange en korte kaarsjes en leerden zo de begrippen van lang naar kort, van hoog naar laag van groot naar klein. Daniel en Umut hebben samen een kerstdorp met de trein gemaakt. Deze trein had de klas van Sinterklaas gekregen.
Ze vroegen aan juf toen ze klaar waren of zij er een foto van wilde maken, want ze waren er erg trots op!! Nou, de foto is goed gelukt, hoor!!
Fijne feestdagen allemaal!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten