woensdag 17 november 2010


Welkom lieve Lilly en Sinterklaas.

Emma heeft maandag 15 november een zusje gekregen en ze heet Lilly. De is er erg trots op want zij is nu groot zus! Ze heeft voor Lilly een prinsessen-schilderij gemaakt en alle kinderen hebben met elkaar een roze feestslinger gemaakt voor bij haar thuis. Emma deelde heerlijke lange stoepstengels uit vol met chocola en roze muisjes, weer eens wat anders en héérlijk van smaak!!

De Sint is ook weer uit Spanje gekomen, en daar werken we natuurlijk nu veel over. De themahoek in de kleuterhal is sfeervol ingericht met een Piet in een brandweerwagen en een Piet hoog op het dak. De brandweer komt de Piet redden want hij durft niet meer van het dak af. En Sint maar roepen : KOM VAN DAT DAK AF !!! Dat lied gaan we ook oefenen de komende tijd, hou de Husselsite in de gaten want daar komt de tekst en melodie op te staan.

De versieravond was heel gezellig en de school is mooi versierd. In de kleuterhal hebben we 2 speeldaken gemaakt waar de kleuters als Piet kunnen klimmen en pakjes in de schoorsteen kunnen gooien. Met vlaggen en nepkadootjes is het helemaal geweldig geworden.

We volgen het Sinterklaasjournaal op TV, en hebben gezien dat de hoofdpiet zijn sleutels heeft verloren in het pepernotendeeg. Toen wij in de klas pepernoten vonden lag er ook een sleutel bij. Die is natuurlijk van de Piet, en we hebben die sleutel in een pantoffel gestopt en dan haalt zwarte piet de sleutel vanavond weer op.We hebben op verzoek van Stefan er een foto van gemaakt en die sturen we op naar het Sinterklaasjournaal. Daphne had nl bedacht dat Piet de sleutels maar moet bewaren een een envelop die zij had gevouwen, zo raakt hij ze niet meer kwijt. Goed idee, Daphne en Stefan, kijken of de foto op de site te zien is van het Sinterklaasjournaal!!!!

In de klas hangt een kalender waar we precies bijhouden hoeveel nachtjes we nog moeten slapen voor de Sint bij ons op school komt.

Veel plezier allemaal!Geen opmerkingen:

Een reactie posten